Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROKLETÝ OSUDEM 2 ČÁST

25. 7. 2023

 

 

Královna matka, Ofelie Wankroftská, se začetla do listu, který který jim podal jeden z podivných příchozích, a podala ho své dceři, Kiře z Wancroftu. 

Již při svém vstupu, vyžádaly si jejich pozornost. Když vstoupily oblečeny v mužský šat, klobouk a zbroj, vůbec by je nenapadlo, že se pod jedním z nich, nachází se žena. 

Teprve když sejmula klobouk a její dlouhé vlasy se rozplynuly po jejím kabátci, vydechly překvapením. 

„Arven z Wilstnu." vydechla, když dočetla a znovu si jí přeměřila pohledem.

List od jejich otce, pána z Wilstnu, žádající o azyl pro svou dceru, přišel jim v první chvíli trochu troufalý. Ovšem vědomí, že prosí o svou ochranu, před svým nápadníkem, Oliverem z Hempronu, je přesvědčil. I oni, s ním měli nevyřízené účty. 

„Ty tedy žádáš o právo, zde setrvat? Hledáš útočiště a ochranu, před Oliverem z Hempronu?"

 „Nehledám ochranu, dokáži se o sebe dost dobře postarat sama," zamračila se Arven a dotkla se svého meče, „jen prosím o azyl, královno matko." Poklekla, před jejím pronikavým pohledem a uklonila se. 

„Vše...,je psáno v listě, královno." Vydechl Aaron, snaživ se nějak zachránit situaci. Pronikavé královniny oči, ho však přesvědčili o tom, že moc dobře chápe.

Toto království, bylo jediné, kde si byl alespoň trochu jistý tím, že Oliver z Hempronu, je zde nebude hledat. Však snad celé staletí, se nesli podivné historky a pověsti o jeho panovníkovi. A žádný pán sousedního panství, se dlouhá léta neodvážil vstoupit na jeho území.

„Mohu pracovat jako štolba, lovčí, nebo podkoní. Umím bojovat lépe, než kterýkoliv muž. I na koni dokáži obstát o mnoho lépe než muži, paní." Sklonila Arven hlavu a královna se již nadechovala k odpovědi, když ji zarazila ruka její dcery Kiry. Jemně sevřela její dlaň ve své a pohladila jí pohledem. 

„Přimlouvám se za ní, matko," zašeptala u jeho ucha, „líbí se mi. Co když je to ta, o které mluvila stará Uršula?" 

Královna matka zalapala po dechu. Znovu si s údivem změřila klečící dívku, a pak musela přiznat, že Kira měla pravdu. Byla-li to ona, tedy by měl její syn Dailan, snad naději.  

Nahlas polkla a nevěřícně zatřásla hlavou. Ona dívka, mohla být ta, o které stará čarodějka Uršula mluvila. Která dokáže v duši jejího syna a krále této země, probudit lásku. Doufala v to. Již mnoho let se upínala k tomu přání.

 Milovala svého syna a krále této země. Vládl této zemi již několik století tvrdou a neústupnou rukou. Za ta dlouhá staletí, již jeho lid pomalu zapomněl na to, co se událo před tím, než se z jejich krále a všech obyvatel hradu stalo to, čím byli. Ale prvotní příčinu všeho, znala jen ona. Královna matka.

Bylo tomu již dlouhých pět století, kdy Oliver z Hempronu, požádal o její ruku. Ona tehdy coby mladá dívka, byla jím zcela uchvácena. Jeho temnou mocí. Ovládal černou magii a temné síly, byli jeho spojencem. Říkalo se o něm ledacos. Že jeho moc, sahá až za hranice nesmrtelnosti. Že svou duši upsal ďáblu.

Když ho ale odmítla, protože se zamilovala do krále této země, nechtěl se Oliver z Hempronu jen tak vzdát. Ve sváru, který nastal, zabil jejího manžela, krále z Wancroftu a na její děti, a všechny obyvatele hradu, seslal svůj hněv v podobě jeho  černé magie.

Již nikdy neměli poznat usmíření, v náruči smrti. Stali se z nich nemrtví a měli jeho hněvu čelit do skonání věků.

Nastoupivšího nového krále, Dailana z Wancroftu, odsoudil k věčné samotě. Odsoudil ho k tomu, k čemu ho dohnala právě láska ke královně. 

Ani Oféliiny slzy, nedokázali Olivera z Hempronu obměkčit. Odsoudil jejího syna k tomu, aby na věky zůstal sám. Aby ho žádná žena nikdy nemilovala, a aby trpěl tak, jak on. Aby nebyl schopen milovat. 

 „Budiž. Nabízíme ti tedy svou ochranu. Ovšem, pod jednou podmínkou..."

 „A tou je?" zašeptala Arven, a vzhlédla. Musela si přiznat, že královna matka, působila na ní velice dobrým dojmem.

„Staneš se panošem krále. Staneš se podkoním, lovčím, stájníkem, zkrátka vším, čím tě král Dailan, bude potřebovat mít."

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 197749
Měsíc: 5277
Den: 214