Jdi na obsah Jdi na menu
 


V OKOVECH VÁŠNĚ A DOMINANCE 7 ČÁST

16. 6. 2023

Amanda se podívala ke dveřím. Jeho pohled, nevěstil nic dobrého.

 Byl evidentně rozzlobený. Jeho jindy kamenná tvář, nevykazující žádných známek emocí, se na ni dívala pohledem, pod kterým se jí podlamovala kolena.

 Ano. Už jen při pouhém pohledu na něj, se mnozí rozklepali. Jako boss mafie byl nesmlouvavý, důsledný, přísný. Sebejistý a arogantní. Dominantní a nelítostný. Nikdo se neodvážil mu odporovat. S nikým, neměl slitování. Vždy dostal, co chtěl. To věděla. Znala jeho pověst. A nyní, když se na něj dívala, se i jí, rozklepala kolena.

Nahlas polkla. Byla si vědoma toho, že ji slyšel, a najednou dostala strach, co se bude dít.

 Kdokoliv jiný, již by možná nebyl mezi živými, napadlo ji. 

Změřil si ji pohledem. Pak beze slova přešel k baru a nalil si skleničku. Kopl ji do sebe a otočil se na ní. Leon se Suzan, jen tiše stáli a čekali. 

Amanda sklopila hlavu. Cítila, jak se její tělo, začíná třást. Byla si vědoma toho, že řekla něco, co neměla.

 Však byla rodiči od malička vedena k tomu, jak se má chovat mafiánská dcera. Byla vedena k tomu, jak se má chovat správná manželka mafiána. Věděla to, ale stejně se v ní všechno bouřilo.

 Maličko se pohnul, a Amanda sebou trhla. Jakoby se lekla, že přijde nějaký trest. Že ji uhodí.

 Nathanael zprudka vydechl a povzdechl si. Zřejmě si toho všiml. 

„Rád bych," řekl konečně, „aby mezi námi bylo jasno, Amando. V první řadě ti chci říci, že nikdy, nebiju ženy. Vážím si jich. A i tebe, si budu vážit, a ctít tě, jako svou manželku. Když ovšem nebudeš poslušná, potrestám tě, Amando. Mám na to své prostředky. Věř mi. Klidně ti dám pětadvacet na holou." Na moment se odmlčel a nalil si ještě jednu skleničku. Dlouze se na ní díval, a Amanda pod jeho pohledem, znovu sklopila zrak.

 „Jsem boss mafie Nostra Destino, Amando. Já jsem zákon. Jsem ten, co tahá za všechny nitky v podsvětí, i v nejvyšších kruzích politiky. Ano, jsem možná takový, co jsi o mně četla. Musím být. V téhle branži, to totiž ani nijak nejde. Přežije jen nejsilnější. Zde není místo na city ani pro slabochy. Nemůžu si dovolit, ukázat jakoukoliv slabost. Když ukážu slabost, půjde o život i vám. Když budu vlídný a rozumný, může se všechno obrátit proti mně. Což se také ukázalo, v tvém případě. Chtěl jsem být milý a laskavý, ale koukám, že to byl zřejmě špatný přístup." Zavrčel, a kopl do sebe obsah skleničky. 

„Budeš moje žena. Ať se ti to líbí, nebo ne. Ano, koupil jsem si tě. Jsi můj majetek. To je prostě fakt!" V očích mu zajiskřilo. Zatřásl hlavou, a snad i záblesk smutku a bolesti, objevil se v jeho očích. 

„Carlo Condello. Boss italské mafie Cosa Vendeta, říká ti to něco, Amando?"

 Amanda jen ustrašeně přikývla. Byl jistě mnohem zvrhlejší, než kterýkoliv jiný. Jen co věděla, tak tři jeho manželky, nechal popravit, protože již jich měl dost. Samozřejmě, bez jakýchkoliv následků pro něj. Týral je. Mučil je. 

Žádná, by nechtěla, aby to byl on, kdo si pro ni přijde říci, jejímu otci.

 „Tak zrovna ten, chtěl tebe za manželku."

 Amanda zalapala vyděšeně po dechu, a vystrašeně k němu zvedla oči.

 „Jenže jsi moje. Vyhlídl jsem si tě již před pěti lety. A já vždy, dostanu, co chci, Amando. Vždy!"

 „A ..., ale..., jak... " vydechla. Představa, že by se stala manželkou Carlo Condelli, ji naháněla hrůzu. 

„Nemusíš se bát," řekl, jakoby věděl, na co myslí, „ jsem silnější, než on. Proto jsi také moje. I Když mě to stálo víc, než si myslíš." Poslední slova, však skoro jen zašeptal.

 Ona neměla ani ponětí o tom, jaké praktiky, se ve vysokých kruzích mafie provádějí. Ale Nathanael již před pěti lety, se zařekl, že zrovna ona, bude jednou jeho manželkou.

 Zamiloval se do ní. A to jí vlastně zachránilo, před jistou smrtí. Protože Carlo Condello, by ji něco takového, nikdy nestrpěl. 

On ovšem s Cosa Vendetou, díky ní, byl na nože. I když Cosa Vendeta znala jeho sílu, a obávala se ho. Nikdy nevěděl, co se může stát. A proto musel být ve střehu.

 A že očekával odvetu, bylo stoprocentně jasné. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 197856
Měsíc: 5151
Den: 210