Jdi na obsah Jdi na menu
 


VYVRŽENEC SOUMRAKU 1 ČÁST PROLOG

Rok 1628 

„Žádejte cokoliv, nebýt vás Sherborn padl." Flint Sherborne, unaveně klesl do svého křesla, a pokynul sloužícím, aby se postarali o jeho hosty. 

Byl pánem na onom panství, ale nikdy nebyl válečníkem. A loupeživé výpravy temných rytířů, poslední dobou zahubilo nejedno panství. A nebýt podivné výpravy, která se zde zjevila jako na zavolanou, již by ani oni, nebyli mezi živými.

 Vlastně se divil, kde se oni barbaři, ocitli tak daleko od své vlasti. Už pohled na ně, vyvolával hrůzu. Nemohl se mýlit, když dle kiltů, do kterých byli oděni, poznal, že pocházejí ze Skotské vysočiny. 

Byli to evidentně válečníci. Všichni muži do jednoho, byli o mnoho mohutnější, než zdejší muži. Dlouhých vlasů, spletených do copů, nebo dredů a jejich odhalené hrudě, byly pokryty nejedním tetováním.

 Pár dní před tím, než loupeživý rytíři napadli jeho hrad, jeho žena porodila jejich třetí dceru, Avril. Další dcera. I když si tak moc přál syna, jeho pokolení, zřejmě to nebylo dáno. Už od nepaměti, se v rodu Sherbornů, rodily dcery. 

Nyní byl ale šťasten, že vůbec může své dítě pochovat ve svém náručí. Však kdyby nebylo těchto mužů, nestalo by se to. 

„Kdyby nebylo vás, nikdy neuvidím své dítě. Před pár dny má drahá žena porodila naši třetí dceru. Jsem vašim dlužníkem, Harbusy MacQuinly."

 Nejmohutnější, a nejdivočeji vyhlížejíc muž z nich, si zhluboka přihnul ze džbánu vína. Byl spokojený. Po dlouhém putování, konečně našel co hledal. A přišel zřejmě včas. 

„Třetí dcera?" Povytáhl obočí.

 „Ano, třetí dcera, třetí dcery," odtušil Flinn, „v našem rodě, se toto číslo opakuje již několik generací."

 Harbus MacQuinly, přikývl. Došel do svého cíle. Dlouhé měsíce putoval se svou družinou, aby došel až sem. Aby našel pro svého syna jeho budoucí ženu, kterou může být právě jen ona. Třetí dcera, třetí dcery, narozená o úplňku. 

Položil svou ohromnou tlapu na ramena svého syna. Ač mu bylo teprve deset, už i on, byl bojovníkem, a nyní hrdě stál vedle svého otce. Byl pokračovatel jeho rodu. Prvorozený jeho syn, a budoucí pán na jeho hradu. Na panství Castle Nightfall Enigmas. 

Jeho panství, nacházelo na Skotské vysočině a jeho klan byl ze všech největší a nejmocnější. Nacházel se v horách a dlouhé desetiletí, už se žádný ze sousedních klanů, neodvážil jim postavit. 

Snad proto, že oni skotští horalové, byli mocnými válečníky, ale také proto, že panství Castle Nightfall Enigmas, bylo provázeno hrůznými pověstmi. A v době, kdy čarodějnické procesy byli na denním pořádku, nebylo divu, že měli z oněch zvěstí strach. 

Ovšem ony zvěsti, byli pravdivé. A právě proto, mu jeho šaman Gofannon, zvěstoval narození té, která je hodna jeho syna. 

„Dobrá. Žádám tedy tvou třetí dceru," řekl klidně Harbus , „za osmnáct let, se stane ženou mého syna Girvana." Pokynul hlavou směrem k chlapci po jeho levici.

 Flinn přikývl a změřil si chlapce pohledem. Na svůj věk, byl vyspělý. Už nyní bylo znát, že z něj vyroste stejně statný muž, jako byl jeho otec. A bylo pravdou, že ač mu bylo teprve deset let, bojoval lépe, jak někteří jeho muži. 

V jeho pohledu už nyní, bylo něco divokého a tajemného. Jakoby ani nebyl dítětem. Jeho tělo, už nyní pokrývalo bezpočet jizev a nedal na sobě znát ani sebemenší známku bolesti, na čerstvé rány, které zrovna utrpěl. 

„Dobrá. Má dcera Avril, nechť je zaslíbena tvému synovy." 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>


Statistiky

Online: 9
Celkem: 202080
Měsíc: 6439
Den: 228